Followers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Ayden's Birthday

CafeMom Tickers

Adel's Birthday

CafeMom Tickers

Thursday, February 16, 2012

Ayden berkata-kata..

OK semalam kekaguman sebentar bila dengar anak bercakap petah mcm budak dah besar.. yer.. dia memang dah besar! huhu..

semlm tgh lepak2 atas bean bag sambil tengok tv lepas makan and buat susu ayden.. bobo panggil laa ayden suruh barin sebelah die atas katil sebab nak minum susu kan.. and skali ayden said.. "taknak.. nak tido dengan mama" sambil jari terus point kat mama nye yang terkedu.. wow.. full sentence! terus pelok ciom! clear ayat tu.. seketul2 kluar dari mulut dia only a mother faham the excitement kot.. org yg belom ade anak kompom bajet gua poyo dan syiok sendiri kat mende kecik macam ni.. haha!

seminggu ni.. asyik dok bawak bekal je akibat zaman kemelesetan.. harini bobo request ayam kicap.. nasib ler senang.. so malam semalam at 12am terus masak.. sebab tau kalau esok nye kompom nan ado laa kerajinan nak masak..

seperti yang di saspek.. mmg pon telajak tido.. dok syiok2 borak ngan kakakdegil semalam.. dan2 kol 1am hujan tibe2 selebat2 nye.. terus tune ngantuk.. letak phone terus ler saye kong! hahaha! sedap kot.. lagi2 dok bebalut ngan toto yang pesan azu beli kat padang besaq haritu..pastu ade plak budak kemetot melekattt je kat blakang mama die.. saba je laa kan.. tau2 dah tido hempap tapak tangan kenit.. bleh plak die peluk mak godang die ni mcm bantal pelok.. haiyyaa anak.. tak kepit kat mama tak bleh kaa? nak kepit ngan pak budak pon tak dapat.. huhu..

today ke nursery ayden tido all the way.. mama pon follow skali hahaha.. sampai je nursery terus dialog stended.. "ehh.. mane cikgu? cikguu haiqal sampai.." hehehe.. tapi hari ni lain skit.. "nak kiss papa nak kiss papa.." kate nye.. bawak laa pusing balik ke keta.. papa dah ready nak marah dah.. sure bajet gua tinggal something ke ape ler tu buat muke gitu.. huh! dengar anak nak kiss baru ler tesengih2 mcm kerang busuk moncong sedepa nak kiss papa.. dah kiss mintak lagi.. "nak kiss nose.." haiyyaa.. ok laa kiss nose.. baru "bye papa.." and masuk nursery..

huhu.. mama sikit pon die tak kiss.. saba jelahh.. seminggu ni bekerja alhamdulillah dengan keadaan yang tenang.. tiada gangguan org saiko di office.. mungkin juga berkat memulakan kerja dengan doa.. wallahualam.. oklah.. nk cari rejeki halal.. daa..


gambar kenangan.. ayden baru a few weeks old.. :)

2 comments:

-gedek! said...

Alaaa... suroh papa kiss mama la...

ok, uncle tutop mata..! haha!

Fara said...

uncle tutop seblah mata je pe cite uncle? hahahaha..

ok gila kagum sebentar mendapat komen dari uncle gedek! like!