Followers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Ayden's Birthday

CafeMom Tickers

Adel's Birthday

CafeMom Tickers

Thursday, October 04, 2012

I was warded..

yeah.. was warded for 5 days.. due to lack of water, dehydrated and urine infection.. tak payah tanya brape bag dri masuk.. rasenye berbelas2 dah.. Doc plak tak brani nak suruh direct ke emergency ward hosp selayang.. so die kasi surat utk ke klinik hospital dlu.. mmg gile.. sampai at 2100 only dpt masuk ke waiting room bawah at 1200++.. dah tu terus masuk drip.. masa tunggu turn nak masuk tu tangan2 dan kaki2 siap kebas dan kejang takleh nak gerak.. bobo kena urut baru bleh gerak.. and it happens every 15 minutes! dengan ayden yang tak mkn2.. ya Allah kesian.. tp bile sakit tu dok pk diri sndiri laa lebey dari org lain dah.. tahap rase cam ikan yang dah terkeluar dari air.. so lepas masuk satu drip yg hegeh2 tatau knape my vein kecik sgt ke ape tah.. kemain payoh nak abes drip.. kol 2am baru dapat katil kat ward kelas 3.. ye mak tak kaya nak.. huhu.. tu pon bobo balik dlu and hantar ayden ke SIL jaga and dtg balik.. sian gak.. kol 2am++ tu gak laa kena check ngan sorg Doc laki muda.. yer.. terselak2 laa segala ape yg tak patut.. malu aku plz! tuhan je tau! huh.. owh btw.. mase kat klinik buat checkup.. dgn tak malu baby menunjukkan jantina nya.. sila teka lah klu xtau lagi jantina nyer ye.. kekeke.. then setiap few hours doc dtg and check dan tuka drip.. no one teman.. suami takleh teman.. *sad*
Selama 5 hari kat situ.. ditemani student2 masterskill yang sgt baik2.. tapi penat la wehh.. nak tido pon asyik nk kene kacau jek.. tu blom kire student uitm yg sibuk dok dtg kat katil tny 80 soklan! huh! aku survive soklan diorg sebab.. everytime nampak kelibat aku buat2 tido.. or aku ckp aku baru sudah muntah and tak larat.. muaahahhaha.. tp malangnye.. hari terakhir byk laa malang nye.. tak sempat tutup mata.. hahaha! kantoi.. so kene laa interbiu ngan sorg budak laki nerd ni.. soklan sama dok ulang2 rase nak kasi penampo.. haha malam akhir kat situ plak hari khamis mlm jumaat kan.. ni bukan citer seram pon.. haha.. student masterskill tak keje mlm.. tapi on thursday and friday night diorg keje mlm utk cover weekends.. seriously i tell u.. student2 sabah ni.. they are very good.. diorg akan kluar jadi nurse yg bagus.. plg aku ingat max jason.. sbb name die unik.. haha.. budak ni.. rajin dtg tny condition aku getting better or nak makan apape.. or drip aku tu sakit.. and ade sorg student sabah perempuan ni.. everytime inject antibiotik dlm drip.. buat slow2 sambil urut vein.. sbb antibiotik mmg akan sakit.. tapiiiiiii... mlm terakhir aku didatangi oleh lembaga hitam bernama P Sharmila.. dey laa minachi.. lu klu lulus pon.. klua jadi nurse ye.. BUKAN doctor.. so plz jgn bajet bagos.. hangin.. suke laju kan drip aku which buat vein aku SAKIT! rase nak maki tapi since budak2 sabah dah ajar.. ak slow kan sndiri drip tu ikut suke hati aku! haha!
and diorg ni datang in a pack of 4 minachi's.. geng diorg je.. x campo bangse2 lain.. pastu kol 3am.. ko dok ckp prong prang2 memekak kat katil aku sambil check drip.. eh mmg haramjadah.. smpi gua migrain.. lom kire bau setanggi die lagi.. heee.. si P Sharmila ni gua bengang sbb.. org lain semua akan suntik antibiotik secara slow.. die kompeden cucuk laju2 main tekannnnnnnnnnnnnn je.. haram ko! sakit nak mam plzzzzzzzzzz... bgtau die sakitttttt! and die bleh jawab.. "antibiotik mmg sakit skit.." dgn muke kerek..nak penampa plz! hasil die suntik.. tangan sakit for almost 10minutes.. org lain cucuk kejap je pon klu sakit.. dem yu P Sharmila! i hope u fail! haha..
eh ok la.. to be continued.. bobo dah smpi.. assalamualaikum!

4 comments:

akish ali said...

aduyaiii...muge u ngn bebi dlm keadaan ok..btw..bebe...dpt bebi ape???

nak tau gaks...

Fara said...

ling.. klu dah tunjuk jantina tu u agak2 boy ke girl? hahahaah.. i ngan u sama je ni... ;-P

-gedek! said...

Tengok tube kat tangan tu SERIAU okeh!

(Ya! uncle takot jarom!) haha!

Fara said...

haha.. uncle tgk seriau.. saya yang dicucuk tube laaaagiiiii seriauuu! huhu