Followers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Ayden's Birthday

CafeMom Tickers

Adel's Birthday

CafeMom Tickers

Monday, June 02, 2014

Butterfly Park!

 
Semalam charmbutterfly melawat kawasan.. kami ke taman rama-rama / butterfly park.. sangat seronok bila dapat spend time dengan anak2 4 sekeluarga.. lama tak ada sesi keluarga macam ni since suami asyik busy on weekends je.. so ada kesempatan memang laa keluar sampai sakit sakit badan haha..
 
 
 
Sampai di butterfly park dah pon tengah hari.. takyah cite laa panas macamana.. siap bermandi peluh.. muke lencun macam kena simbah ayor.. huhu..
 
 
Ayden sikit punya happy siap cakap "ayden sayang butterfly sangat.." 
 
 
 
Ni saat-saat akhir butterfly.. tengah nyawa-myawa ikan nak mati tu.. ayden stayed with it till the end.. huhu.. sayang sangat kata nya.. sedih tengok butterfly mati..
 
 
 
 
tak sufre if ada musim rama-rama or not.. tapi lately memang besepah-sepah orang kata ada butterfly.. and hari tu.. banyak juga spesis yang cantik dah sampai jangkahayat and mati beramai-ramai.. huhu..
 
 
yang sempat ambik gambar banyaknya kupu-kupu jek.. rama-rama kebanyakan nya terbang tinggi and tak dapat snap picture.. including raja brooke.. haa kat gambar atas tu atas bahu charmbutterfly tu raja brooke.. hehe..
 
 
Adel was so happy.. sebab kat rumah kalau tengok kumbang and cicak pon terjerit-jerit.. so ni depan mata tengok butterfly bising mulut dia..
 

sepanjang kat situ dia tak brapa nak orang pegang tangan.. nak bebas.. a few times terjatuh on his b*tt.. hihi.. but he's ok.. tak menanges pon walaupon lencun bermandikan peluh..


see what i mean? naik tangga sendiri.. after this shot tegolek sikit.. confident level tinggi sangat.. hehe.. no worries.. no bruises or anything.. dia pandai balance his body..
 

 
 
 
 
 
tu jelah.. for now.. hehe.. busy nak update byk2! Assalamualaikum!

2 comments:

Rose Azadir said...

salam kenal, saya blogwalking kat sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer...

Fara said...

hi rose.. happy blogwalking! insyaAllah.. :)