Followers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Ayden's Birthday

CafeMom Tickers

Adel's Birthday

CafeMom Tickers

Thursday, May 20, 2010

owh yer.. kisah maid tak sedar di untung..

i forgot that i owe a story about a maid yg tak sedo di untung..

so.. my cuzzie has this maid from siam.. maid siam yg ckp melayu muke melayu smue lah.. she has been working with the family for ages.. bebelas tahun lah.. ok fine.. u bleh anggap diorg as your family.. tapi kami yg kazen mazen tazen and mokcik pokcik atuk nenek.. definately not related to u in any kind of way.. but we are malay.. malay people kan berbudi bahase.. so we treat u as nice as we could.. kite tak suruh u buat keje mcm org gaji pon.. tp yg tatahan.. mulut die yg mengalah kan bos.. sesedap mulot talk about my cousin's mother (my mum's sister) behind her back.. pastu kutuk kat adik bradik kitorg plak.. die sedar tak sape die dgn kami? sile jaga mulut and know your limits lah kan.. asal jumpe mesti dpt laa berdas² kutukan terlampau..

but as time goes by.. we manage to buat dek and live with it walopon ampun.. sbb die betambah dosa kami mengumpat.. so.. nak pendek kan cerita.. haha.. nk ketawe ade.. marah ade.. guilty bengang smue lah ade! haritu mase kenduri tahlil for mak.. agaknya tuhan nak kasi balasan kat die kot yang mulot mcm #$^*#@! tu.. dok kat spital mase mak koma asyik ckp mak tu tak pjg umo laa nk mati laa.. gile btul.. so mlm tu tgh kemas² siap makanan nk mkn die pon akan sibuk laa nk tlg.. but then bekas besi caterer tu tejatuh when my aunty letak makanan berat dlm tu.. so i went to save makanan tu dr jatuh.. so did dis pompuan.. tgh angkat, die pon nk angkat.. bijak nye.. die pegang dgn jari die kat celah tmpt kaki mangkuk besi tu.. me.. yg blur and still sedih ni.. trus laa dok tarik kaki mangkuk tu.. then die ckp "aduh² sakit.." i stopped.. ingat die dh ubah laa jari die.. then i continued tarik kaki tadi balik.. pastu die dok jerit lagi.. "adoi sakittttttttt" dis time sekuat hati.. so.. i stopped pulling besi tu..bengkok kan skit so dat she can let free of her finger.. what do u expect? she didn't say it was me yg buat sakit tu.. i had no idea aku yg buat jari die tesepit.. lepas die tarik klua.. wah.. marahnye kat gua.. siap gua nak tolong tangan die.. die dok tepis tangan gua.. wahhhh!!! so i left her and continued letak sos dlm pinggan..

dat time smue org ade kat luar.. so i seemed like a bad person.. as if.. aku ni salah besa laa sepit jari minah ni.. padehal accident.. tak sengaje.. then die dok menangis kat blakang meja kate jari die sakit cam nak putus.. feeling guilty gua pon pegi laa kat die nk tgk.. wah.. marah lagi.. die ckp tade pape.. tolak aku ketepi.. i appologized ckp.. tak sengaje.. tatau pon.. yg geram die dok kutuk gua kat my aunty smpi my aunty tarik muke same gua.. ape kes.. mmg laa sakit.. but i appologized.. tak luke pon! biru pon tak! ok laa i can accept laa sakit gile.. tapi buat camtu.. making me look bad infornt of everyone.. bile i offered to help siap tolak.. bile i insist nk tlg gak.. die ckp tade pape.. klu tade pape knp die dok aduih² smue.. dah laa die tak abis² blame me.. ckp die sakit mcm nak putus jari but i tarik kaki tu kenape.. what da frog? so bile laki² dh habis tahlil gi laa ambik minyak gamat.. soh die sapu..

die mcm ok.. tp upenye lepas tu dok marah gue lagi.. smpi pakcik2 gua plak tau kes gua sepit jari die.. mcm gua guilty banget.. hari kedua dan ketiga tahlil die x dtg.. takot aku sepit jari die lagi kot? moral of the story.. kesian mmg kesian.. sbb tak sengaje.. but at the sametime.. jahat nye aku.. tepk gak padan muke tuhan balas balik cash sbb mulot ko cam &&$#@#@!

lantak laa if people think i'm bad ke ape.. yg aku tau.. i appologised.. and it wasn't on purpose.. and.. sukati aku laa.. aku nk kate padan muke gak kat die! haha!


gambar rentetan untuk harini.. gbr mereka² kat Rome.. mase skype nga SIL..


muke budak ni je yg lebey.. haha! tak kasi can org len..




3 comments:

agent_sesat said...

hehehe..maid sekarang x mcm maid dlu2 lah kak nina~~

:( omg sorry for u lost kak nina....takziah dari june...

p/s u got award sis~~

Three Musketeers said...

Hmm, pasal maid nie memang dah bermacam-macam kiter dengar. Nak carik maid yang okey memang tersangat la susah, sebab skang nie maid sumer yang hampeh...>_<

Fara, takziah yer...>_< *Hugs*

Fara said...

nasib laa i dont have to find a maid.. buat mase ni laa kot.. huhu..

thanx liyana..