Followers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Ayden's Birthday

CafeMom Tickers

Adel's Birthday

CafeMom Tickers

Wednesday, June 02, 2010

ayden goes to the nursery

semalam for the first time ayden pegi ke nursery.. sedey and berat nye hati nak tinggalkan die kat kakak ipar haritu.. ini kan lagi ni kat stranger yg tatau ntah sayang ke tak kat ayden nanti..

so semlm pegi for trial care laa.. free 1 week utk test.. yang jaga ayden tu name die panggey je laa ecah.. student part time jaga baby sementare cuti semester.. risau laa jugak sbb slalunye yg sementara ni bukan betul² pon jage.. bukan yang sayangkan budak.. just nak isi masa lapang and nak carik duit extra.. tapi tawakal je laa kan.. mase smpi je depan gate ecah pon kelua.. i was holding ayden.. pastu ngan slambe si ecah merembat ayden from my hand.. ambik beg and trus blah masuk.. wahhh.. bagus nye etika.. cam tekedu.. bia betul camni layanan? so both me and bobo follow masuk tengok diorang dalam bilik babies.. si ecah yg bijaksana ni plak.. masuk² trus baringkan ayden on the toto.. ape lagi.. memang laa klua siren kan..

*ayden ni sangat manja.. in the morning yg sejuk2 ni.. he loves to be cuddled.. esp bile die baruuu bgn tido.. kalau dh cuddle and suddenly orang baringkan die balik.. memang die nanges..*

pastu si ecah panic. she was like kalut².. lagi² i was there kan.. pastu gua pon ckp laa "alaa jgn laa nanges ayden.." then member die si pinaz dok bisik² sumthing.. si ecah terus angkat and dudukkan ayden.. still nanges.. tapi hulur2 tangan.. ala.. sian nye anak aku ni haa.. so sampuk laa lagi "die nk org dukung yerr.." baru laa si ecah ni dukung and baru laa ayden senyap.. berat nye hati tapi gerak gak laa.. taknak kacau diorang jage kan.. tp cam pelik.. budak² yg jage ni tak reti nk communicate ngan mak² budak ke ape.. sumer cam kaku kayu bisu jek.. ke memang semua nursery macam tu? hee..

so mase gi keje.. mmg sgt lah restless.. after lunch call laa tanye how's everything.. amboi².. si ecah yg angkat fon.. sedap mulot die je komplen anak gue.. "die nangis lame.." ok takpe lagi.. stendedlaa first day kan.. then tanye laa dah makan blom smue.. slambe dungu je si ecah ni jwb "tadi die taknak botol susu die jadi saye pinjam botol budak lain kasi die minum" WTH??????? gile ke apo pompuan ni..? siap ngaku lak tu???? i was paranoid time tu.. "hahhh??? kasi botol budak lain???" respon die skit nye slambe cam nak tanak je jwb soklan2 gua "aah.. die taknak botol die.." setau mak die ni.. ayden only drinks from his first year breast flow bottle and he hates other bottles even avent die tak minum.. ni die kate ayden taknak his own bottle??! dats just.. ridiculous!! *time ni wish sgt ade magic wand harry potter 'ridiculous!' jeng3x ecah jadi katak puru!*

i know i should've said.. jgn share brg org lain etc.. tp tau² laa me.. kalau tekejut tak terkate.. ingat petang tu nk ckp laa..

sampi2 je nursery.. trus laju bagi salam and masuk.. tengok diorg smue tengah melepak area depan pintu. ayden on pinaz's lap minum susu.. baring atas bantal kepuk sape tah busuk je rupe! arghhh! tapi terus lupe nk saun sbb nampak ayden minum botol sndiri.. leka je die dok dengar org lain becerite.. *ayden biase laa.. keypochi.. haha* leka nye die smpi tak nampak mak die bediri kat depan die.. few seconds baru die nampak tu pon after i called his name.. ya Allah.. menggelupor die nak kat momma..! hulur tangan and trus tepis botol.. sian nyeeee... i ambik and hug.. die hug balik.. how cute is dat? haih! so saje laa tanye² since tu first day kan.. tanye camne ok ke si ayden.. wahh ecah tanpe menunggu lame memecut ckp "die nanges lame tadi.. bleh tahan lasak eh die ni.." ekelehhhhhh.. budak mentah ni.. aku sumpah anak ko lasak gak kanggg! huu.. "heheh.. lasak? kenape? die buat ape tadi?" "habis smue budak die kacau tadi.." well duhhh!!! he is after all a BOY.. a growing up boy.. u expect him to sit still and lemah gemalai? "die buat ape lagi" saje tanye.. as i dah suspect ape yg die buat.. kat situ ade budak rambut lebat girl.. 7bln jugak.. ecah pon jwb "die tarik rambut budak ni tadi.. smue laah die kacau nye.." atleast my son's acting normal.. so what are u complaining.. kan normal.. baru jage budak ke? haih.. pelik2..

*ayden mmg loves to pull people's hair.. ayra his cousin slalu jadi mangse.. bukan i allow it.. but to me that's a normal thing.. klu die ketuk ke gigit ke.. that's normal too.. but maybe kene laa tgk².. kan..? lebey dari tu ape kite nak buat.. takkan nak pukul.. iskk.. no wayy... selagi tak pandai becakap and jalan ni.. pukul will never come as an option yer..

so takpelah.. blah je laah.. maapkan jelaa.. maybe sbb ni baru hari first diorang masih blom nak sayang ayden lagi.. i'll give them time as long as my son balik same macam mase hantar takde calar or luke anywhere.. mintak simpang! momma loves you ayden haiqal!

Will see how things go tomorrow..



4 comments:

agent_sesat said...

lorrrr....

pandai ke tak jaga anak orang tue??
akak~~ sian ayden~~ :(

nak jumpa ayden nie....nak jumpa... :)

Three Musketeers said...

Hmm, cam pelik bacer entry Fara kali nie. Kiter pon antar baby pergi nursery. First day memang nangis teruk, and then, siap tak nak minum through bottle. Tapi, takder la nanny tue amik botol budak lain. Dier buggy guner sudu, instead of botol budak lain. Kiter just pesan kat nanny tue, esok try guner bottle dier gak.

Alhamdulillah, esok baby kiter dah okey. Minum through botol dier. Tapi, nanny kat situ suker berciter aper perkembangan positif baby kiter yang dah bleh buat. So, kirer okey la kan?

Biler bacer entry Fara kali nie, tak sure nak caap nursery tue okey ker tak. Tak berani nak cakap...^^;;

Anonymous said...

perlu memeriksa:)

Fara said...

Haiiyyyaaa.. gua baru bace kaa.. mase approve main aprove je kot.. huhu..

june : alhamdulillah.. start seminggu lepas tu ok sudey.. budak2 muda kan..

liyana : it turned out upenye ecah budak baru.. and kadang2 je dtg jage budak2 kat situ..

anon : dah lama dah ni.. dah tak hantar nursery tu dah pon..