Followers

Anniversary

Daisypath Anniversary tickers

Ayden's Birthday

CafeMom Tickers

Adel's Birthday

CafeMom Tickers

Monday, February 14, 2011

sawan tarik

selama ni tau pasal sawan tarik tapi tak pernah nak ambik tau secara detail.. just tau basic info saja.. tu pon tak byk.. but since yesterday.. i think i have to take a very big precaution.. semlm after came back from pot luck at one of my aunt's house, ayden nampak tak sihat.. die tido dlm pukul 9 tu.. tp die nampak weak.. btul org kate naluri ibu ni kan.. mother's instinct bleh tau that there's something wrong.. plus die ukreng aktif.. pagi tu mmg dh demam.. tp dah kuran lepas mandi.. so tak laa expect demam dtg balik.. tapi rupenye die terus kene high fever.. badan panas menggelegak.. at this time, die dah start menggigil sambil bunyi2 suara menggeletar.. mase ni tido begulung dah.. kesian sgt tgk.. so letak towel basah atas kepala since kool fever dah abis.. every 5 minutes tengok die dalam bilik [masa tu tgh siap kan tempahan hairband] last time masuk tgk die dah mengigil teruk.. padehal no aircond and kipas was slow je.. so told hubster and decided to take him to the clinic.. time masuk dalam kereta.. die dah jaga mase letak kat bahu.. but then mase baringkan kat kereta atas cushion suddenly die mcm tekejut2 sambil tangan terangkat2.. dalam kereta gelap.. so i couldn't see his face.. terus pasang lampu, tengok2.. mata ayden tebeliak! sambil tangan macam terenjat kene shock! terus menjerit panggil bobo.. and belari masuk rumah to the toilet lepas bobo suruh basah kan die.. terus letak kat sink and basahkan kepala then badan dia.. alhamdulillah lepas tu die terus menangis mcm normal.. ya Allah.. tuhan je tau camne panick and takut nye mase tgk die kene fit tu.. tak sangka ayden kene sawan tarik (fit) and it really was heart breaking to see him that way..

malam semlm after came back from the clinic die nampak ok.. makan nasi sikit je.. so bagi susu (bfeed) tapi the whole night plak melekap.. bile die tido.. 5 minutes die terbangun and mintak lagi.. and mlm tu jugak 3 4 kali die muntah.. muntah atas (.Y.) mama nye sambil masih lagi isap susu.. syabbasss... begelumang muntah mama nye.. huhu.. tatau laa sebab demam or sbb overflow.. sampai ke pagi lah! smpi lenguh dah mama nye..

so harini ambik halfday.. masuk lambat.. tapi bile dah ade di office rase tak tenang je.. risau sangat kat die.. hopefully papanye bleh laa take care of ayden yg tengah demam tu.. get well soon son.. mama love you.. TTFN :(

and owh.. Happy Birthday to bobo <--yesterday 13/2/2010


6 comments:

kakakdegil said...

Haih..
Kesiannya abang hensem
Get well soon Ayden..
x0x0 from anty nonie & hazel yaa

cik puan akish said...

get well soon ayden!!

dear..my dadif pon demam juge...
on op panasnye...

risau!!!

Fara said...

kakak : uhuhu.. abg ensem makin kurus.. :(

cpa : musim skang ni kan? tulaa.. takot sgt2.. lagi2 kene tinggal kat tgn org lain(nursery)

intoxicated-catastrophe™ said...

cane keadaan ayden skrg? peh.. kalau aku pon sure panik tgk anak tekejut2 camtu.. doktor takde bagitau ke punca2 sawan tarik tu.. n how to overcome? mmg cara basahkan mcm ko buat tu ke?

AmyMizzunderstood said...

Ishh takuynya...nasib baik cepattt

Fara said...

mas : die ok dah few 2 hari lepas tu.. tapi now selsema pulak.. mmg ngeri.. mmg tak sangka benda tu jadi kat ahli kluarge sndiri..
Dr tu tak focus sgt pon mase ckp die cam kene sawan tu.. geram.. nasib kitorg tau basahkan badan tu.. klu tak.. ishhh mintak simpang laa~

amy : itulaa amy.. alhamdulillah sgt cpt.. kire pengajaran pada mummy lain jugak kan? supaya behati2 and always be prepared.. sbb i haritu mmg x prepare utk smue tu.. nasib hubster cepat suruh basahkan badan..